17/52 To understand is to perceive patterns


Opiskelijakollegani raportti matkastamme: http://suvimaen.blogspot.com

Tavoitteet:
Henkistä tasapainoa ylläpitävä (luova) tekeminen
Kielen ja kulttuurin ymmärryksen lisääminen

Lunes veintitres = maanantai 23   
Martes veintiquatro = tiistai 24
Miércoles veinticinco = keskiviikko 25
Jueves veintiseis = torstai 26
Viernes veintisiete = perjantai 27
Sábado veintiocho = lauantai 28
Domingo veintinueve = sunnuntai 29

Esta semana:
sketchupia, uusia ideoita vanhaan tehtävänantoon ja niiden demoamista, vanhan penkin purkamista ja sen uudelleen tuunaamista, tuliaiskuvat, gugge

Tällä viikolla saimme tuntea nahoissamme keskuksen taiteellisen johtajan persoonaa (kaikella hyvällä), kun ideamme eivät käyneet täysin yksiin hänen visionsa kanssa. Myös hänen muut työntekijänsä saavat lähes viikottain aimo annoksen muuttuneita kuvioita. Baskilainen työpaikkamme tosiaan pitää alati muuttuvista kuvioista vaikka se heitäkin samalla turhauttaa. Usein se kasvu tapahtuukin epävarmuudessa. Kiehtovaa on oma suhtautuminen tähän ja tunnustan innostuneeni tästä, merkillisesti.
Merkillisiä tuntemuksia on myös tullut jo nyt tulevasta Suomeen palaamisesta ja ne ovat riivanneet hiljaisesti. Paikallinen kulttuuri Baskimaassa ja tapaamani ihmiset ovat sulattaneet kotimaassa kerääntyneitä epäpuhtauksia (myös kirjaimellisesti ihossani) ja palaaminen tuntuu vaivaannuttavalta.
Ympäristö vaikuttaa minuun alituisesti ja alitajuisesti, Bilbao kaikkinensa tekee hyvää minulle. Kaupungin fyysinen kauneus ja kulttuurinen avoimuus on ollut tarvitsemani ravitsemus tässä elämänvaiheessa. Kaikki tämä uusi ja kokonaisvaltainen oleminen tuntemattoman äärellä on antanut virikkeitä kaipaavalle puolelleni suuren potkun eteenpäin edellisistä kuvioista. Joten palaaminen tuntuukin hankalalta juuri vaikutuksenalaisen luonteeni takia. Suomen opiskelupaikkakuntani kun ei ole se mikä saa minut kukkimaan ihmisenä, lukuunottamatta koulussa tapahtuvia hetkiä.

D:lle tulevaisuuteen: "until you heal your past, your life patterns and relationships will continue be the same, it's just faces that change"
https://www.youtube.com/watch?v=mQX5MkVqX9M
https://www.youtube.com/watch?v=VoOG7LEyUJ0

todo = kaikki
mundo = maailma
cabeza /mente = pää /mieli
llaves = avaimet
ciudad = kaupunki
lluvia = sade

Huomioita: Kaupunkien vessat on usein varustettu sensoreilla toimivilla valoilla (kuten meidän hostellissa jossa viive tosin on vähintään x-hyppyjä vaativa, verrattuna työpaikkamme vessoihin jossa melkein riittää ripsen räpäytys jotta syttyy valo. + manuaaliset valonkatkaisijat toimivat päinvastoin Suomessa. ;'')

KUVATEEMANA: suorakulmat



Kielikylpy myös ammattisanastolle
Toiminnallinen poikkeama

BONUS: Guggenheimin liepeillä on automaattisia sumunäytöksiä joka päivä ja perjantaisin tulinäytöksiä.

Kommentit

Suositut tekstit