9/52 Best vision is insight

Quotespuklaaja vietti talvilomansa interrailin muodossa, reittinä Suomi-Lontoo-Suomi ja siitä välistä.


SUNNUNTAI-MÅNDAG
Suomi-Ruotsi
Ylitin meren laivalla, jossa koin ikkunnallisen hytin ja hyisen, mutta väreilevän olotilan. Hytti oli kodikas ja lämmin kontrastina ikkunasta näkyvälle sävyisälle viileydelle. Myös laivan oheisäänet ja värinät olivat kuin rengasmelu autossa...rentouttavaa jos olet takapenkillä.
 


MÅNDAG-TIRSDAG
Ruotsi-Ruotsi
Laivalta Tukholmaan ja kaukojunalla Malmöön yhdeksi yöksi. Tukholman aseman lasikatto sekä valopallot liukuportaiden pyörteessä ihastuttivat. Malmössä vuokrasin pyörän ja eksyin niin, että airbnb-hostini piti tulla hakemaan minua paikallisen Ikean läheltä. Hosteilla oli upea näkymä kaikista ikkunoista. Tällaisen maiseman omaavan norsunluutorniin muutan.
 


TIRSDAG-ONSDAG
Ruotsi-Tanska
Seuraavan päivän vierailuotos sijoittui (Mälmön) paikalliseen ostoskeskukseen. Skandinaavisen ostosparatiisin väri-iloittelusta muistan unelmoineeni jo lapsena, tosin muunlaisen käyttötarkoituksen omaavassa rakennusmuodossa. Emporia tarjosi myös (WTF?) kattoterassin ja värikoodatun aluekartan. Tuuliselta kattoterassilta oli näkymän kuuluisaan Öresundin siltaan saakka.






 



ONSDAG- DONNERSTAG
Tanska-Tanska
Tanskaan ystäväni tykö päästyäni vuokrattiin auto ja ajettiin kirpputoreille ja Ikeaan. Ajatuksena oli käydä museossakin, mutta myöhään venynyt kauppareissu uuvutti ja motivoi aikasempaan takaisinpaluuseen. Kirpputorit yllättivät valikoimallaan, minä tykkäsin siitä. Ikeasta en ole koskaan sen pahemmin välittänyt, mutta nyt puutteen filosofiaa karistaneena huomasinkin avautuvani ennenkuulumattomille ideoille ja haaveille nykyistä "ylellisemmästä" asumisesta.
 
 



DONDERTAG- VRIJDAG
Tanska-Saksa
Tanskan jälkeen suuntasin Saksaan välimajoittuakseni matkalla Brysseliin. Saksassa aivan helvetin korkeita kuolettavia rakennuksia, ahdisti. Seuraava matka ehdottomasti tämän maan kautta. Maa on järjestelmällinen ja myös sillä tavalla luova. Pidän. Kölnin juna-asemalla ihastutti erityisesti sen välittömässä läheisyydessä sijaitseva kirkko. Juna-aseman käytävälle pystytetty infotaideteos esitti "pohdiskellen" tunnettujen historiaan vaikuttaneiden seksuaalisuutta. Raideliikenne oli hieman myöhässä mutta ajankuluksi tarkastelin istuintarjontaa. Pääsin yöstä majoituspaikkaani ja eipä ollut kummoinen, mutta enpä kummempia odottanut kun edellispäivänä varasin huoneeni. Spontaani matkustaminen budjetilla ennen kaikkea.
 

 



VRIJDAG-SATURDAY
Saksa-Belgia -Englannin kanaali-Englanti
Saksan majoituspaikastani siirryin junalla Belgian puolelle, Brysseliin. Ensimmäistä kertaa tuli nähtyä kaupunki aseman ulkopuolelta, päädyinhän odottamaan siellä 7 tuntia yöbussia kun junat olivat peruuntuneet talvihipelöinnin (ts. ns. Siperian tuulien) takia.
Yöbussi oli hämyinen matka Brysselistä Calais'iin, sumua, tullin punaisia ja vihreitä rasteja. Calais'ssa jatkoimme Englannin kanaalin alle eli rautatietunneliin jossa junien lisäksi matkaa suuret vaunut maantieliikennettä varten. Koko matka kesti reilu 7h ja ei, ei ollut merinäköalaa missään vaiheessa.
Englannissa kävimme Lontoon ystäväni kanssa katsomassa musikaalin nimeltä "42". Oli hulppea ja glitterin ontto teos. Pidimme tätä tarpeellisena muttei toistettavana kokemuksena. Lontoo oli ympäristöltään visuaalisesti stimuloiva ja vapauttava kaupunki. Huomasin viihtyväni paremmin kuin Vammalassa. Illasta kävimme syömässä perheystävällisessä ja livemusiikin täyttämässä pubissa, jonka saniteettikerros oli kuvauksellinen.
 



SATURDAY-SUNDAY
Englanti-Englanti
Päästyämme yöstä ystäväni kämpälle ja nukuttuani niiskuttavan flunssakuningattaren vieressä heräsin haluun löytää kotona toivottu tuliainen ja ruokaa kipeälle ystävälleni. Löytyi. Sekä värikäs opiskelijoiden asuntola.
Jäimme hänen luokse päästyäni juttelemaan illan lennostani, joka itseni mukaan piti lähteä vasta 23.45, mutta kyseinen aika olikin saapumisaika, mikä tarkoitti lähtöajan todellisuudessa olevan 18.45, sillä hetkellä kolmen tunnin päässä. Äkkiä takki niskaan ja juoksujalkaa juna-asemalle epätoivossa keretä lennolleni.
Spoileri: en kerennyt. Mutta pääsin lentokentälle varaamaan uuden lennon ja odottmaan hyvät 13h sen lähtöä.
 



SUNDAY-MAANANTAI
Gatwick(lentokenttä) - Suomi
Sunnuntai-yö menikin lentokentällä syöden ja ravaten kenttää päästä päähän ja fiilistellen paikan vessoja kunnes aamukymmeneltä uusi lentoneuvoni nousi. Hieman ärsytyksen sävyttämässä väsymyksessä unen rajamailla meni loppupäivä matkaten kotiin. Voin nyt yliviivata ämpärilistan kohdan, jossa matkustan vähintään kolmessa eri joukkoliikenteen muodossa päivän aikana. Eli Lentokoneessa, Junassa ja Linja-autossa! Seuraavan kertaan kun saisin vielä ujutettua laivaliikenteen.
 



Kommentit

Suositut tekstit