3/52 Kuinka asustat miehesi

Maant: näyteikkuna, rästit
Omat verhot kesken, en näpertele mitenkään siististi.
Materiaalikooste vahingossa kiva tehtävä.

Tiist: verhot valmiina, avoimet ovet
Tehokkaasti luokan verhojen (+rahi +tyynyt) kahden viikon making time lyhentyi kahteen päivään.
Luokkakaveri kertoi haluavansa lopettaa yhteistyön (ja lopetti), työn touhussa heitetty kommentti ei tuntunut hänessä hyvältä. Arvostan itsensä kuuntelemista tilanteessa kuin tilanteessa. Omalla kohdalla palaute synnytti sisäistä järjestelemistä sekä lisäsi ihmistuntemusta.

Kesk: archicad apsi
Lisää valoja mallennukseen. Valaistus jostain syystä kiehtoo manipulointivoimansa vuoksi. Mitä et näe, sen tunnet. Antaa tilaa, vie tilaa, laajentaa tietoisuutta, supistaa sitä. Mahdollistaa luonnon liikkeen tutkimista ilman työkaluja.
Projekti-bogin alkumetrit, mitä saa julkaista mitä ei? Myös omassa blogissa, millä on merkitystä, kirjoitanko itselleni vai muille?

torst: työhuoneen mittaus, vexve
Vexve ihastutti fyysistä rakennelmaani niin paljon että se unohti käsineensä kokoushuoneeseen.
Mielessäni palasin istumaan ko. huoneen pitkään pöytään pitkin viikonloppua. Myös harjoitusbaari/luokkahuone tuli toiveeksi tuntien pitotilana. Vierailulla huomasi kuinka tärkeää on pohtia julkisen tilan materiaaleja, erityisesti tarkkasilmäisten käyttäjien takia.

perj: koti

Sunnunt: Terassitalo, Kauttua
Kotimaan lähimatkailua: viimein kävin nykyisen asuinpaikkakunnan modernimman ja piilosti kuuluisimman asuinkohteen esittelyssä, Alvar Aallon suunnittelemassa Terassitalossa Euran Kauttualla. Oikein yksityisesti, kun ketään muuta ei kiinnostanut sisätilat kauniina pakkaspäivänä.
Aalto oli suunnitellut koko Kauttuan kattavan toimi/asuintila -keskuksen kirkkoineen, kouluineen ja sairaaloineen. Suunnitelmat töpähtivät mm. vallanhaluisten naapureiden aseellisiin harrastuksiin, jota ei voinut harrastaa omalla tontilla. (talo rakennettu 1938, sodat 1939->)
Sydämen levollisuutta lisää ympäristön puusto (lempipuutani mäntyä), orgaanisuuden sisääntuominen, runsas varastotila (!!!) sekä valoisuus jonka merkittävin syy on auringon kokopäiväinen tervehdysmarssi




Viikolla ajateltua:
"Värför starta när du kan sluta? (ehkäpä lopetus olisi paikallaan oppia)
"я чстейший   я искренний

Varför vara lycklig när du kan vara normal?

(pätee myös suunnittelussa, olethan, oletan asiakaslähtöinen?)



Otsikko on luokkakaverin suusta oivallusluontoinen kommentti entisaikojen "vaimokursseista".
Jatkaakseni dialogia julkisesti ja liittäen miehen sisustussuunnittelun ideaan; Mies on vain idea, kuten nainen. Mies voi olla kotisi, autosi, ruumiisi, työsi. Mies on valta jonka jokaisen on hyvä valjastaa (=asustaa) itsensä näköiseksi. Oman mieheni haluan asustaa syvällisesti voimauttavaksi elementiksi, olkoon se sitten kotini tästä eteenpäin.







"Creative adult is a child who survived"

Kommentit

Suositut tekstit